Počet pozitívne testovaných v stredu presiahol na Slovensku TISÍCKU

08.10.2020 Bratislava

Bratislava 8. októbra (TASR) - Na Slovensku v stredu (7. 10.) pribudlo 1037 nakazených novým koronavírusom z celkovo 9518 testov. Informoval o tom premiér Igor Matovič (OĽANO) na sociálnej sieti, ako aj Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR. Zároveň pribudli dve úmrtia na pľúcnu formu ochorenia COVID-19. Celkovo tak Slovensko eviduje 57 úmrtí na toto ochorenie.

Potvrdené úmrtie je podľa hovorkyne rezortu Zuzany Eliášovej u 52-ročnej pacientky, ktorá zomrela 12. septembra v nemocnici v Michalovciach. Druhým potvrdeným je skon 91-ročnej pacientky 22. septembra vo fakultnej nemocnici v Prešove.

Premiér vyzýva na mimoriadnu opatrnosť. "Odložme na chvíľu boj za svoje, svoje a svoje ... a začnime sa biť aspoň na čas spolu za spoločné," napísal.

Zároveň pripomenul, že hygienici, sestry a lekári s vypätím všetkých síl ledva zvládajú nápor, ktorý je už 30-krát väčší ako v prvej vlne.

"Starí rodičia, chronicky chorí ľudia či onkologickí pacienti žijú v strachu, lebo niekto iný v tejto chvíli považuje svoju (absolútnu) slobodu za väčšie právo ako právo slabšieho na zdravie a život," upozornil.
 

Vyberte región